1 min Lesezeit
Von

Verslaafd aan Leer: Amy’s ervaring in een handig boek

Amy Schreuder werkt al jaren met leer. Ze verkoopt zelfgemaakte producten, geeft workshops en biedt complete DIY-kits aan. De kennis die zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan, deelt ze in haar boek ‘Verslaafd aan Leer’. In deze gastblog vertelt ze meer over haar ervaring en haar boek.

Dit jaar is mijn boek 'Verslaafd aan Leer' uitgekomen en sinds kort is het boek ook verkrijgbaar bij Paracord.eu! In deze gastblog vertel ik je meer over wie ik ben en wat je van dit boek kunt verwachten.

Toen ik 19 was, ben ik begonnen met mijn bedrijf Meola Leather, dat in het begin nog 'Lerentasjes by Meola' heette. Het plan was dat ik leren tassen ging maken van oude bankstellen. Ik was altijd al graag creatief bezig en de naaimachine was mij niet onbekend. Vandaar dat het maken van leren tassen mij een toffe volgende uitdaging leek.

Welk leer gebruik ik?

Een paar jaar later kwam ik erachter dat het leer dat van bankstellen afkomt niet stevig is en dat de kleuren beperkt zijn. Vanaf dat moment ging ik naar een leerhandel die leer verkoopt dat door bedrijven is afgekeurd.

Afgekeurd klinkt wat negatief, maar dat is het in dit geval niet. De bedrijven waar ik het over heb, gooien een heel vel leer weg als de kleur niet in de collectie past of er ergens een scheurtje in het vel zit. Omdat ik alles met de hand op maat snijd, heb ik hier geen last van en kun je met dit leer hele mooie leren producten maken.

7 zelfgemaakte leren tasjes zonder stiksels op een houten krukWat maak ik allemaal met leer?

Meola Leather is bekend geworden van de ‘One Pieces’. Dit zijn tassen van leer die uit 1 stuk bestaan en door middel van een leren band in elkaar gezet worden. Dit doe je helemaal zonder naaimachine dus.

Ik geef ook workshops in mijn atelier in Dordrecht waarin je ook zo’n One Piece kunt maken. En in mijn webshop bied ik ook DIY-pakketten aan voor deze One Pieces.

'Do It Yourself'-pakketten

Toen ik net begon met mijn bedrijf was ik op zoek naar een DIY-pakket. Ik had nog nooit een leren tas gemaakt en ik wilde hier alles over weten zonder ingewikkelde machines aan te hoeven schaffen. Helaas kon ik op internet niet vinden wat ik zocht.

Omdat ik daar zelf destijds erg mee geholpen zou zijn geweest, heb ik besloten zulke 'Do It Yourself'-pakketten zelf aan te gaan bieden. In deze pakketten vind je alle gereedschappen, fournituren en het voorgesneden leer dat je nodig hebt om zelf een supertof leren product te maken.

Uiteraard krijg je er ook een simpele, maar duidelijke video bij waarin ik van A tot Z uitleg hoe je het product zelf thuis kunt maken.

Boek over leer 'Verslaafd aan leer' van Amy SchreuderVerslaafd aan leer

In mijn boek ‘Verslaafd aan leer’ deel ik alle kennis die ik in de loop der jaren heb vergaard. Je vindt hierin informatie over waar leer vandaan komt, hoe het gemaakt wordt, wat de verschillen zijn tussen leersoorten en tussen kleuren.

Ook vertel ik je hoe een leerlooier te werk gaat. Wist jij bijvoorbeeld dat de tekening van de koe een rol speelt? Of dat er veel verschillende diktes leer bestaan en dat die allemaal andere toepassingen hebben? En heb je weleens gehoord van vegan en duurzaam leer?

Daarnaast gaan we in op mijn grote passie: het leerambacht en hoe jij dit thuis kunt beoefenen. Welke tools heb je bijvoorbeeld nodig, hoe ga je te werk en waar moet je rekening mee houden bij het maken van je eigen leren product?

Ook vind je nog een hoofdstuk over kleur- en stijladvies en dan vooral hoe je dit kunt toepassen bij het maken van je leren producten.

Wil jij ook zelf aan de slag met leer? Bestel het boek online en ga geïnformeerd aan de slag!

Diesen Beitrag teilen

Mehr Beiträge von Gastbeitrag

Mehr Beiträge von Leder

Zurück zur Übersicht